plain

  I do not know why I had a sudden feeling to talk about drinks

But maybe because I see a lot of my friends do not know how to enjoy them. Especially when it comes to drink milk. I like to give you few nice ideas to enjoy milk without suffering the plain taste of it.

Milk: Don’t have it plain without any sort of flavor. You can enjoy a cup of milk with these addings (cinnamon, ginger, cardamom, salt, brown sugar, Nescafe, coco, honey, blackberry juice, mango juice)

HOT

Add 1/2 small spoon from both cinnamon and ginger powders to your sweet cup of milk and let me know your opinion.

Add 1/2 small spoon of cardamom with a pinch of salt to sweet milk, It is an old Hijazi flavor.

Add Nes or coco to your cub of milk but the enjoyable trick, use brown sugar instead of white sugar, tender taste!

Add a table spoon of good black honey to your plain cup of milk if you suffer from anemia or any common stomach illnesses. For nursing ladies Honey+ Fenugreek powder in a cup of milk is very useful.

COLD

And if you like to make it CRAZY just take a half frozen Blackberry juice or Mango juice and pour 1/2 a cup juice in the blender and 1/4 cup liquid milk and mix. “You R GANNA LOVE THiS, I AM SURE

 

The only excuse for a person to have Plain Milk is only at midnight with a piece of chocolate cake. (The picture shows a hysterical situation I am not sure about it, better you check your doctor before you use such a recipe, LOL)

 

 

 

 

Water: always have it cool but not cold. 1/2 warm and  1/2 cold but never freezing or full of ice. Other names (Agwa, Aqua, H2O)

 

 

beyala-tea  

Tea: I never drank iced tea. I always drank it Hot but in different flavors. (Mint, Herbs, Green tea, Black tea, Chinese tea, Lime, Lemon, Sugar, Milk)

 

Adding Mint, either Mughrabi or Hassawi = Habaq, to your tea will be likewise. 1) Black tea+ Hassawi in winter gives you wormth. 2) Black tea+ Mughrabi is the best to entertain guests with pastry. 3) Green tea+ Mughrabi is a wonderful flavor for a change, great for colon problems. 4) Green tea+ Hassawi just cannot work together, at least for me!

 

Adding Herbs such as, 2 elder sticks, 4 marjoram sticks, a bunch pink rose, a sour orange slice or bunch of thyme leaves to tea, is an extra unordinary flavor that can only be drunk occasionally.

 

Green tea can be drunk alone with no other addings. It is very healthy and useful for overweight people.

 

If you like to enjoy just Black tea and sugar “English Tea“, it will be better one cup with breakfast. Try not to make it too dark, it will be like the smokers’ tea.

 

Chinese tea is very close to Green tea, yet Green tea can be mixed with sugar while I think it is much better to have Chinese tea without sugar or any other additions.

 

Lime: This can be added as a herb, few leaves or as few drops of juice instead for stronger flavor.

 

Adding Lemon. You need to sweeten 1/2 a spoon extra than your regular sweet then you may add. Green Lemon = Bin Zehair drops to your cup. Or yellow lemon peel-less slices. I like this drink when I am reading, it is very relaxing and enjoyable. It is a taste takes you to heavens.

 

As for adding Sugar, I like sweet tea yet it can be drunk and even enjoyed with all flavors without sugar.

 

Adding Milk, I do not consider it my favorite, actually I do not like it. But it happens and you can try it as well.

D.Rainbow Bubles

plain

 

لا  أعلم لماذا هذا الشعور المفاجئ للتحدث عن المشروبات.

لكن ربما لأنني أرى الكثير من صديقاتي لا يعرفون كيف يستمتعون بها. خاصةً عندما يتعلق الأمر بشرب الحليب. أحب أن أمنحكم بعض الأفكار اللطيفة للاستمتاع بالحليب بدون المعاناة من طعمه السادة.

 

الحليب: لا تشرب الحليب سادة بدون أي نكهة. يمكنك الاستمتاع بكوبٍ من الحليب بهذه الإضافات (القرفة، الزنجبيل، الهيل، الملح، السكر البني، نسكافيه، كاكاو، عسل، عصير التوت، عصير المانجا)

ساخن

أضف نصف ملعقة صغيرة من كلٍ من مسحوق القرفة و الزنجبيل إلى كوب الحليب المُحلى بالسكر و أخبروني عن رأيكم!

أضف نصف ملعقة صغيرة من الهيل مع ذرة ملح لكوب الحليب المُحلى بالسكر، نكهة حجازية قديمة.

أضف نسكافيه أو كاكاو لكوب الحليب لكن الخدعة الممتعة، أستخدم السكر البني عوضاً عن السكر العادي، طعمٌ محبوب.

أضف ملعقة كبيرة من العسل الأسود إلى كوب الحليب السادة. إن كنت تعاني من فقر الدم أو أي أمراض شائعة في البطن. للسيدات المرضعات: العسل+ مسحوق الحُلبة في كوب الحليب مفيدٌ جداً.

 

بارد

وإن أحببت الجنون فقط خذ عصير توت نصف متجمد أو عصير مانجا و أسكب نصف كوب من العصير و ربع كوب حليب سائل في الخلاط، و أخلط. “ستحبون هذه أنا متأكدة

 

العذر الوحيد للمرء لتناول الحليب سادة فقط في منتصف الليل مع قطعة من كيك الشكولاته. (الصورة تُظهر حالة هستيرية. لست متأكدة منها لكن من الأفضل أن تراجع طبيبك قبل استخدام هذه الوصفة، ههههههههههه)

 

 

 

الماء: دائماً أشرب الماء الفاتر (قليل البرودة)  لكن ليس البارد. نصف دافئ و نصف بارد و أبداً لا يكون شديد البرودة أو ملئ بالثلج. أسماء أخرى للماء (أقوا= اسبانية.. أكوا= لاتينية.. ذرتي هيدروجين و ذرة أكسجين= رمز كيميائي)

 

 

beyala-tea

 

الشاي:  لم أشرب الشاي المثلج مطلقاً. دائماً أشربهُ ساخناً لكن بنكهاتٍ مختلفة. (النعناع، الأعشاب، الشاي الأخضر، الشاي الأسود، الشاي الصيني، الليم، الليمون، السكر، الحليب)

 

إضافة النعناع، سواءً المغربي أو الحساوي= الحبق، إلى الشاي يكون كالتالي. 1) شاي أسود+ حساوي في الشتاء يمنحك الدفء. 2) شاي أسود+  مغربي الأفضل لتسلية الضيوف مع المعجنات. 3) شاي أخضر+ مغربي نكهة رائعة من باب التغيير، ممتاز لمشاكل القولون. 4) شاي أخضر+ حساوي لا يمكن أن ينسجما معاً، على الأقل بالنسبة لي!

 

إضافة الأعشاب مثل، عودين من البيلسان، 4 أعواد من الدوش= مردقوش، حفنة من الورد البلدي، شريحة برتقال حامضة أو حفنة من ورق الزعتر إلى الشاي، هي نكهات أكثر من غير عادية التي لا تُشرب إلا في المناسبات الخاصة.

 

الشاي الأخضر يمكن شربهُ لوحده بدون أي إضافات. هو صحي جداً و مفيد للأشخاص ذي مشاكل الوزن الزائد.

 

إذا أردت الاستمتاع بـالشاي الأسود و السكر فقط “الشاي الإنجليزي“، من الأفضل أن يكون كوباً واحداً فقط مع الفطور. حاول أن لا تجعله داكناً جداً، سيبدو كشاي المدخنين!

 

الشاي الصيني قريبٌ من الشاي الأخضر، إلا أن الشاي الأخضر يمكن مزجهُ بالسكر بينما أعتقد أنه من الأفضل تناول الشاي الصيني بدون السكر أو أي إضافة أخرى.

 

الليم: يمكن إضافة هذا كعشبة، بعض ورقات أو بعض نقاط من العصير كبديل من أجل نكهةٍ أقوى.

 

إضافة الليمون. تحتاج إلى نصف ملعقة إضافية من السكر خلافاً للتحلية المعتادة ثم تستطيع أن تضيف قطرات من الليمون الأخضر= بن زهير. أو شريحة مقشرة من الليمون الأصفر.أحب شربهُ عندما أقرأ فهو مريحٌ جداً و ممتع. إنه طعم يحملك للسماء!

 

أما بالنسبة لإضافة السكر، أحب الشاي الحلو لكن بالإمكان شرب الشاي و الاستمتاع به بجميع تلك النكهات و بدون سكر.

 

إضافة الحليب، لا أعتبره المفضل لدي، في بصراحة لا أحبه. لكن يمكن فعل ذلك و يمكنكم تجربته أيضاً. 

Advertisements